Ako si správne ugrilovať rebierka

12.06.2013 19:53

 

Čo môže byť lepšie ako rebierka? Rebierka grilované na ohni vonku v záhrade?

Ak chcete svojej rodine a priateľom urobiť radosť a ponúknuť ich skvelými a šťavnatými rebierkami, mali by ste poznať zopár trikov.

Na grilované rebierka potrebujete:          

  •    bravčové rebro, celé
  •    grilovacie korenie, mletá rasca, a soľ, korenie podľa chuti
  •    potravinársku fóliu a alobal

 

Bravčové rebro opláchnite vodou. Potom ho dôkladne osušte papierovou utierkou. Vymiešajte si koreniny, ktoré máte radi (ja preferujem grilovacie korenie s cesnakom, rascou a soľou.) Rebierka nimi bohato posypte a rukami ich votrite do rebra. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte dve až tri hodiny odstáť v chladničke. (Ideálne je, ak rebro necháte marínovať cez noc v chladničke, tak dosiahnete ešte výraznejšiu a lepšiu chuť).

 

Pred grilovaním rebierko vyberte z chladničky a zhruba 20 až 30 minút nechajte postáť pri izbovej teplote.

 

Grilovací rošt si pred použitím dobre očistite a potrite olejom.

 

Rebierka sú vynikajúce ked sa pečú pomaly, preto ich dajte na rošt, až ked sa farba uhlia zmení na sivastu.  Vtedy je teplota na pečenie rebierok ideálna. 

 

Počas grilovania rebierka  priebežne obracajte, použijte na to kliešte, nikdy nie vidličku, lebo by z nich vytiekla šťava. Potierajte ich zvyškom marinády alebo olejom.

 

Rebierka sú takmer hotové, keď sa začne maso oddeľovať od kosti. Vtedy si odrežte kúsok rebierka a ak je mäso makké a ružovkasté,  je správne upečené.

 

Pred podávanim rebierka položte na servírovaci tanier a prikryjte ich na pár minút alobalom.

 

Ideálnu chut bravčových rebierok dosiahnete s barbecue omáčkou, ktorú si môžete zakúpiť v obľúbenom supermarkete, alebo si ju môžete vyrobiť doma.