Ako si ugrilovať kuracie krídelka

20.06.2013 15:45

 

Ugrilovať si dávku kuracích krídelok môze byť večera ako stvorená pre vás. Kuracie krídla sa dobre kombinujú s rôznymi marinádami alebo koreniacimi zmesmi, ktoré pridajú sladkú a prenikavú alebo horúcu a pikantnú chuť vašim grilovaným krídelkam. Grilované kuracie krídelká často poslúžia ako predjedlá pred jedlom, alebo ak urobíte dvakrát toľko, máte dosť aj ako hlavný chod.

 

V nasledujúcich jednoduchých 7 krokoch vám ukážeme ako si ich pripraviť.

 

1.krok

Urobte si marinádu. Marináda môže mať rôzne príchute, vrátane miernej, sladkej alebo pikantnej. Použite zmes prísad, ako Teriyaki omáčku, sójovu omáčku, sladkokyslú omáčku, paradajkovú omáčku, alebo dokonca trochu whisky, alebo pivo. Sladkas chuť dosiahnete pridaním cukru, melasy alebo medu, marinádu dokončite soľou a vašim obľúbeným korením, spolu s malým množstvom oleja, aby sa kurča nelepilo na gril.

​Marinádu z červeného vína si ľahko pripravíte, ak skombinujete víno s vínnym alebo jablčným octom, s jemne mletým cesnakom a cibuľou, dijonskou horčicou a korením podľa vlastného výberu.

Ak máte radi pikantné krídelka, marínujte ich v pikantnej omáčke s rozpusteným maslom -tak z nich urobíte tzv. Buffalo Wings.

 

 

Marinádu v jednoduchom ázijskom štýle vytvoríte zmiešaním kečupu s malým množstvom sójovej omáčky, hnedého cukru a ryžového octu. Pridajte niekoľko kvapiek pikantnej omáčky alebo štipku pálivej papriky, spolu s niekoľkými tenkými plátkami jarnej cibuľky.

 

 

2.krok

Pred grilovaním krídelka marínujte niekoľko hodín v chladničke.

 

3.krok

Ak preferujete sušené koreniny na vašich kuracích krídelkach, nemarínujte.

Najprv si osušte krídelka s papierovou utierkou a potom ich posypte sušenými bylinkami.

 

Použite mix korenin podľa vášho výberu, napríklad talianske korenie, paprika, rasca, cesnak, soľ, sušená cibuľa. Použite trochu kajenského korenia alebo chilli ak chcete pikantné krídla.

 

4.krok

Pred pečením si pripravte gril, urobte si pahrebu a potrite rošt olejom, aby sa krídelka nelepili.

 

5.krok

Grilujte krídelka tak dlho kým najhrubšia časť už nie je ružová, zvyčajne stačí priblizne 15 minút. Priebežne obracajte krídelka pomocou kliešťov, aby sa piekli rovnomerne.



6.krok

Predtým než krídelka vyberiete, potrite si kliešte dostatočným množstvom oleja. Olej zabrani tomu, aby sa krídelka lepili na kliešte.

 

7.krok

Krídelka podávame horúce z grilu. Ak chcete, môžete si ešte pripraviť omáčku, použite ľubovoľný recept, alebo si to zjednodušte komerčnou omáčkou Teriyaki alebo barbecue omáčkou zo supermarketu.

 

Prebraté z: https://www.wikihow.com/Main-Page